Prajitura cu fructe de vara
PrinteazaPrajitura cu fructe de vara din: galbenusuri, albusuri, zahar praf, lamaie, faina, crema mascarpone, zmeura, capsune, afine, migdale, alune, nuci, ulei.
- 14 galbenusuri
- 10 albusuri
- 250 g zahar praf
- 1 lamaie
- 4 linguri faina
- 400 g crema mascarpone sau frisca batuta din smantana
- 200 g zmeura
- 200 g capsune
- 200 g afine
- migdale
- alune
- nuci
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul praf, coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie până când se obţine o compoziţie cremoasă, albicioasă şi spumoasă. Adăugaţi 2 linguri făină, treptat, şi albuşurile bătute spumă. Omogenizaţi ingredientele şi adăugaţi alte 2 linguri făină, tot treptat, amestecând prin răsturnare, nu prin frecare.
Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetaţi-o cu făină. Turnaţi în tavă compoziţia, nivelaţi-o şi coaceţi-o la foc potrivit. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc. Se coace cam în 45 de minute. Scoateţi tava din cuptor, scaoateţi blatul din tavă şi lăsaţi-1 la răcit.
Ungeţi-l deasupra cu un strat mai gros de mascarpone sau de frişcă proaspăt bătută din smântână şi zahăr praf. Ornaţi cu fructe de sezon, cu frunze de mentă, nuci, alune şi migdale.
Prajitura cu fructe de vara
Pofta buna!