Prajitura cu fructe, rom si caramel
PrinteazaPrajitura cu fructe, rom si caramel din: apa, zahar, oua, zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, unt, zahar pudra, lapte, ouă, făină sau amidon, rom, zahăr vanilinat, ciocolată albă de menaj, căpşuni sau alte fructe.
- 200 ml apă
- 100 g zahăr
- 5 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă ulei
Pentru cremă:
- 50 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 250 ml lapte
- 3 ouă
- 2 linguri făină sau amidon
- 1 lingură rom
- 1 plic zahăr vanilinat
Pentru decor:
- 50 g ciocolată albă de menaj
- 100 g căpşuni sau alte fructe
Mod de preparare:
Caramelizezi zahărul tos şi stingi cu apa. Fierbi siropul, amestecând până se mai îngroaşă. Mixezi gălbenuşurile împreună cu zahărul pudră şi uleiul.
In crema obţinută, adaugi alternativ sirop caramel şi făina cernută împreună cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi . albuşurile bătute spumă tare.
Torni apoi compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 35 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Fierbi la bain-marie ouăle cu laptele şi făina, amestecând încontinuu, până se îngroaşă crema. Iei vasul de pe foc şi adaugi romul şi zahărul vanilinat.
Mixezi untul împreună cu zahărul pudră. Când crema s-a răcit, o , încorporezi lingură cu lingură în crema de unt. Tai blatul răcit în 2 foi pe care le umpli cu 3/4 din crema de rom.
Ungi prăjitura cu crema rămasă şi razi deasupra ciocolată. Porţionezi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece 2 ore şi decorezi fiecare bucată cu felii de fructe proaspete, cu puţin timp înainte de servire.
Prajitura cu fructe, rom si caramel
Pofta buna!