Prăjitură cu fructe si crustă de branză
PrinteazaPrăjitură cu fructe si crustă de branză din: faina, praf de copt, ulei de rapita, zahar, ou, sare, iaurt, ananas, pere, menta, branza, miez de nuca, smantana.
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 8 linguri ulei de rapiţă
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de sare
- 150 g iaurt natural
Pentru topping:
- 1 cutie ananas bucăţi (850 ml)
- 1 cutie pere (425 ml)
- 5 crenguţe mentă
- 200 g brânzică de casă
- 3 linguri zahăr
- 100 g miez de nucă
- 100 g smântână fermentată
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron şi amestecaţi-o cu praful de copt. Adăugaţi uleiul, zahărul, oul, sarea şi iaurtul. Frământaţi totul până când obţineţi un aluat elastic, întindeţi-l într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt, apoi înţepaţi-l de câteva ori cu furculiţa.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Scurgeţi ananasul şi perele, apoi tăiaţi perele cubuleţe. Spălaţi menta şi tocaţi-o, apoi amestecaţi-o cu zahărul şi brânzică. Tocaţi miezul de nucă, dar nu prea fin.
Ungeţi aluatul cu smântână fermentată şi aşezaţi fructele. întindeţi şi amestecul cu brânzică şi coaceţi prăjitura 25-30 de minute. După aceea, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o bucăţi, pătrate sau dreptunghiuri.
Prăjitură cu fructe si crustă de brânză
Pofta buna!
Vreau si eu prajitura din asta 🙂
Foarte buna prajitura cu fructe!