Prajitura cu fructe si piscoturi
PrinteazaPrajitura cu fructe si piscoturi din: piscoturi, fructe, oua, lapte, zahar, faina, vanilie.
- 2 pachete piscoturi
- 250 g fructe decongelate, după gust
Pentru cremă:
- 3 ouă
- 700 ml lapte
- 125 g zahăr pudră
- 50 g făină
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Fructele se pun într-o strecurătoare şi se lasă aşa până la folosire.
Pentru cremă, se fierbe laptele cu esenţa de vanilie.
Intre timp, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul pudră până se albesc, se adaugă făina, se toarnă laptele clocotit, amestecând şi se pune din nou pe foc. Se mai lasă un minut din momentul în care a dat în clocot.
Se trage de pe foc şi se amestecă pentru a o răci.
Intr-o tavă se aşază straturi alternative de pişcoturi, cremă şi fructe şi se lasă 3 ore, apoi se taie.
Pofta buna!