Prăjitură cu fructe si scortisoara
PrinteazaPrăjitură cu fructe si scortisoara din: faina, unt rece, zahar, sare, mere acrisoare, prune, struguri, scortisoara si galbenus.
- 350 g faina
- 150 g unt rece
- 7 linguri zahar
- 1 praf de sare
- 2 mere acrisoare, mari
- 50 g prune
- 100 g struguri fara samburi
- 1 lingurita scortisoara 1 galbenus
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, untul tăiat cu- buleţe, 70 ml apă rece, 2 linguri zahăr şi sarea, apoi frământaţi un aluat. Formaţi o sferă, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider cca. 30 de minute. Ungeţi cu grăsime o formă rotundă (0 26 cm). Intindeţi o parte din aluat cât să fie puţin mai mare decât forma şi, cu ajutorul foliei, aşezaţi-l în forma pregătită, lăsând surplusul să atârne.
Intindeţi apoi aluatul rămas de dimensiunea formei. Preîncălziţi cuptorul la 180°. Pregătiţi fructele şi îndepăr- taţi-le sâmburii. Tăiaţi merele rondele, iar prunele, felioare. Tăiaţi strugurii în jumătate. Amestecaţi fructele cu restul de zahăr şi scorţişoara şi aşezaţi-le peste aluat.
Aşezaţi aluatul de dimensiunea formei şi înţepaţi-l cu furculiţa. Eventual, ornaţi marginea prăjiturii. Intindeţi şi resturile de aluat, ungeţi-le cu gălbenuş şi aşezaţi-le peste prăjitură ca decor. Coaceţi-o cca. 50 de minute la cuptor, apoi lăsaţi-o să se răcească. Dacă doriţi, o puteţi orna cu sos sau îngheţată de vanilie.
Prăjitură cu fructe si scortisoara
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu fructe
Perfecta prajitura asta cu fructe