Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata din: fulgi de ovaz, margarina, zahar de mesteacan, oua, lapte, faina, ciocolata neagra, pudra de migdale, bicarbonat, esenta de vanilie.
- 125 g fulgi de ovăz
- 100 g margarina vegetală bio
- 100 g zahăr de mesteacăn
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 75 g făină
- 75 g ciocolată neagră
- 3 linguri pudră de migdale
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Rumeniţi fulgii de ovăz într-o tigaie antiadezivă (fără să-i lăsaţi să se înnegrească). Scoateţi-i pe o farfurie.
Amestecaţi margarina şi zahărul cu o furculiţă. Când amestecul a devenit omogen, adăugaţi ouăle, vanilia şi laptele, apoi faina şi bicarbonatul şi în sfârşit, fulgii de ovăz, pudra de migdale şi ciocolata ruptă în pătrăţele.
Aşezaţi linguriţe din preparat în tava acoperită cu folie de aluminiu, la o distanţă de 5 cm, şi ţineţi 10 minute la cuptor. Lăsaţi să se răcească 2 minute în tavă înainte să le desprindeţi cu o spatulă.
Pofta buna!