Prajitura cu fulgi si coacaze
PrinteazaPrajitura cu fulgi si coacaze din: foitaj, frisca, budinca, lapte, coacaze, zahar, apa, esenta de rom, fulgi de porumb cu ciocolată, scortisoara.
- un pachet de foitaj
- 500 ml frişcă
- un plic budincă de vanilie
- 450 ml lapte dulce
- 250 g coacăze roşii
- zahăr vanilinat
- 150 g zahăr tos
- 500 ml apă
- esenţă de rom
- 100 g fulgi de porumb cu ciocolată
- pudră de scorţişoară
Mod de preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se aşază într-o tavă stropită cu apă rece, se înţeapă cu o furculliţă pe toată suprafaţa, ca să nu mai crească, şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute până când d evine auriu şi a crescut puţin. într-un ibric se amestecă apa cu 90 g zahăr tos şi se fierbe.
Se lasă la răcit, se adaugă esenţă de rom după gust, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se însiropează blatul de foitaj. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 60 g zahăr şi se lasă la răcit.
Frişca se mixează, se amestecă bine cu budinca rece, coacăzele spălate şi scurse de apă. Sfat: în siropul pentru blat se poate adăuga şi pudră de scorţişoară.
Poftă bună!