Prajitura cu gem de caise si cafea
PrinteazaPrajitura cu gem de caise si cafea din: lapte de soia, zahar, faina, ulei, cacao, cafea, praf de copt, gem, ciocolata.
- 2 pahare lapte de soia
- 2 pahare zahăr pudră
- 3 pliculeţe zahăr vanilinat
- 3 pahare făină
- un pahar ulei
- 1/2 pahar cafea dulce
- o lingură cacao
- un plic praf de copt
- gem de caise
- puţin ulei pentru tavă
Pentru servit:
- 100 g ciocolată de post
Mod de preparare:
Se ia drept măsură orice pahar care se va folosi întâi pentru măsurarea ingredientelor uscate care se pun într-un vas.
Cu acelaşi pahar se pune laptele de soia şi apoi uleiul.
Se amestecă bine şi în tava de copt unsă cu ulei se pune jumătate din cantitatea de aluat. Se aşază apoi un strat de gem şi se toarnă restul aluatului.
Se coace 30 de minute şi când s-a răcit se unge cu ciocolata topită.
Pofta buna!