Prajitura cu gem de caise si crema de nuca
PrinteazaPrajitura cu gem de caise si crema de nuca din: unt, zahar, faina, bicarbonat de amoniu, oua, zhar pudra, nucă măcinată, gem de caise.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 40 g zahăr
- 120 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
- 1 gălbenuş
Pentru cremă:
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 3 albuşuri
- 100 g nucă măcinată
- 1 borcănel gem de caise
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul, până când devine o cremă spumoasă, după care adaugi gălbenuşul, amoniacul stins în puţin oţet şi făina, întinzi blatul în tava unsă şi tapetată cu făină sau pui hârtie de copt. Ungi blatul cu gemul de caise.
Pentru cream amesteci gălbenuşurile cu zahărul pudră (făcut-pudră în blenderul de la robota cu nuca măcinată (dată şi ea la robot în dispozitivul de mărunţit) şi cu albuşurile bătute spumă.
Torni această cremă peste blatul uns cu gem şi dai la copt, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!