Prajitura cu gem de caise si smantana
PrinteazaPrajitura cu gem de caise si smantana din: margarina, smantana, zahar, oua, bicarbonat, lamaie, zahar vanilat, gem de caise, faina, zahar pudra.
- 200 g margarină
- 200 g smântână
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriţă bicarbonat
- coajă de lămâie
- zahăr vanilat
- 200 g gem de caise
- făină cât cuprinde pentru a rezulta o cocă tare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşti margarina şi o amesteci cu zahărul, smântână, ouăle, bicarbonatul, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi făina. Frămânţi totul bine şi 1/3 din cocă o pui la frigider.
Restul de cocă îl întinzi într-o tavă unsă, peste cocă întinzi gemul, apoi razi coca de la frigider pe toată suprafaţa gemului. Coci prăjitura la foc potrivit, o tai caldă şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!