Prajitura cu gem de caise
PrinteazaPrajitura cu gem de caise din: caise confiate, gem de caise, unt, zahar, esenta de vanilie, faina, orez macinat.
- 200g de caise confiate, tocate
- 4 linguri gem de caise
- 250g de unt, tocat
- 100g de zahar
- 1 linguritta esenta de vanilie
- 250g de faina
- 40g de orez macinat sau faină de orez
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C, unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de prajitura, cu latura de 20cm. Pune caisele si gemul intr-o craticioara, cu 4 linguri de apa, fierbe-le la foc mediu pana cand amestecul se ingroasa, apoi zdrobeste caisele putin cu o furculita si lasa totul deoparte pentru a se raci.
Pune untul, zaharul si vanilia intr-un bol mare si amesteca-le cu un mixer pana cand obtii o crema deschisa la culoare si aerata. Adauga faina si orezul macinat si amesteca aluatul astfel format cu ajutorul unei linguri de lemn, iar apoi direct cu mana. Imparte-l in 2 bucati.
Foloseste-ti degetele pentru a intinde o bucata de aluat fraged pe fundul tavii, intinde pe ea caisele, lasand o mica margine de jur imprejur. Intinde aluatul ramas sub forma unui patrat cu latura de 20cm si asaza-l peste umplutura de caise.
Fa o adancitura cu degetele de jur imprejurul prajiturii, pe margini, apoi inteap-o pe toata suprafata cu o furculita. Coace placinta 25-30 de minute, pana cand incepe sa devina aurie spre exterior. Las-o sa se raceasca in tava, apoi presara pe ea zahar si tai-o in 16 patrate.
Prajitura cu gem de caise
Pofta buna!