Prajitura cu gem de capsuni
PrinteazaPrajitura cu gem de capsuni din: biscuiti, unt, lapte, branza dulce, smantana, oua, zahar, gem de capsuni.
- 300 g biscuiti
- 120 g unt
- 2-3 linguri de lapte
Ingrediente umplutura:
- 800 g branza dulce (mai cremoasa)
- 200 g smantana
- 4 oua
- 200 g zahar (sau dupa gust)
- 1 fiola de esenta de vanilie butter vanilla
Ingrediente topping:
- 1 borcan mic de gem de capsuni
- 2 plicuri de tort gelle rosu
Mod de preparare:
Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu laptele.Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili (24 cm diametru) si pream bine cu o lingura.Dam la frigider si ne ocupam de umplutura.
Amestecam branza, smantana, ouale, zaharul, esenta, mixam la viteza mica pana se omogenizeaza amestecul. Eu am pus 3 feluri de branza.
Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul preincalzit pt cca 60-70 de minute.
Punem tava pe gratarul din cuptor pe care am pus in prealabil o folie de aluminiu (ca sa nu picure unt din tava), varianta mai buna decat sa punem foaia de aluminiu in tavapentru ca se spune ca este toxica.
Cand o scoatem din cuptor este inca moale, daca miscati tava, umplutura se clatina.Nu va speriati. Este normal.O lasam sa se raceasca cca 1 ora.
Prajitura o sa se lase putin si o sa se crape pe alocuri deasupra.Se zice ca daca o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, evitam craparea.
Eu nu am stiut atunci.Indepartam inelul tavii si cu ajutorul a doua palete late, transferam prajitura pe un platou.
Apoi, amestecam gemul de capsuni cu plicurile de tort gelee preparate conform instructiunilor de pe plic cu ceva mai putina apa decat este indicat acolo.
Daca gemul are si bucati de fruct, le zdrobim putin cu blenderul.In poza sunt doua plicuri, dar pana la urma am pus doar unul si gemul nu s-a intarit prea bine.
Daca vreti sa curga pe felie cand o taiati, ca la mine, puneti un singur plic.
Daca nu, puneti doua.Dam la frigider pentru minim o ora-doua.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu gem de capsuni