Prajitura cu gem de corcoduse
PrinteazaPrajitura cu gem de corcoduse din: oua, ulei, apa, zahar, faina, mirodenii.
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- mirodenii
Mod de preparare:
Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul se bate spumă şi se adaugă zahărul. Gălbenuşul se amestecă cu uleiul şi apa şi se adaugă peste albuş.
Se pune apoi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu hârtie (coală de scris).
Crema:
1 borcan de gem de corcoduşe amestecat cu 2-3 linguri de cacao şi esenţă de rom.
După ce s-a răcit, blatul se taie în două, se însiropează prima parte, se pune crema, apoi a doua parte de blat, se însiropează şi se unge cu restul de cremă.
Se poate orna cu frişca sau nucă de cocos.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu gem