Prajitura cu gem de portocale si pepene galben
PrinteazaPrajitura cu gem de portocale si pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, foi gelatină, frişca lichidă, gem de portocale, 2 tipuri de pepene galben, frunze de mentă.
- 5 ouă
- 200 g zahar
- 200 g făină
- 5o g cacao
Penfru crema:
- 6 foi gelatină
- 450 ml frişca lichidă
- 500 g iaurt
- 200 g gem de portocale
- 2 tipuri de pepene galben pentru clecor
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, pui gălbenuşurile rând pe rând şi apoi adaugi făina şi cacaua, amestecând uşor.
Ungi o tavă mică cu ulei şi o tapetezi cu făină Torni aluatul şl o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute. Il laşi să se răcească în tavă.
Inmoi gelatina în apă rece 20 de minute şi apoi o topeşti în 100 ml de frişcă fierbinte. Frişca rămasă o baţi bine şi o amesteci cu iaurtul, gemul şi gelatina topită
Cureţi pepenele, îl tai bucăţi şi îl laşi la rece. Torni peste blat crema şi dai la rece două ore, până se întăreşte. O tai bucăţi şi o decorezi cu pepene şi cu frunze de mentă
Prajitura cu gem de portocale si pepene galben
Pofta buna!