Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara din: faina, zahar, lapte, drojdie, sare, oua, unt, gem de prune, rom, vanilie sau coaja rasa de lamaie, scortisoara, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_de_prune_vanilie_si_scortisoara

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt

Pentru umplutura:

  • 250 g gem de prune
  • 3 linguti rom
  • vanilie sau coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, doua linguri taina trei linguri de lapte si lasi sa creasca. Pui intr-un castron faina zaharul, adangi un praf de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit incepi sa framanti, adaugand putin cate putin maiaua.

Lasi la dospit intr-un loc cald. Amesteci gernul cu romul, adaugi, dupa gust, scortioara, vanilie sau coaja rasa de lamaie. Intinzi o foaie din aluat si o tai in 16 patrate.

Pui cate o lingurita de gent pe fiecare, impaturesti si le dai forma rotunda.

Asezi bulgarasii in tava unsa, until langa altul. Ii ungi cu unt topit si coci in cuptorul incins circa 40-45 de minute. Ii presari cu zahar pudra si ii servesti. In loc de gem, se pot umple cu jumatati de prune.

Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara

Prajitura_cu_gem_de_prune_vanilie_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.