Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara din: faina, zahar, lapte, drojdie, sare, oua, unt, gem de prune, rom, vanilie sau coaja rasa de lamaie, scortisoara, zahar pudra.
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 40 g drojdie
- 1 praf de sare
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
Pentru umplutura:
- 250 g gem de prune
- 3 linguti rom
- vanilie sau coaja rasa de lamaie
- scortisoara
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, doua linguri taina trei linguri de lapte si lasi sa creasca. Pui intr-un castron faina zaharul, adangi un praf de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit incepi sa framanti, adaugand putin cate putin maiaua.
Lasi la dospit intr-un loc cald. Amesteci gernul cu romul, adaugi, dupa gust, scortioara, vanilie sau coaja rasa de lamaie. Intinzi o foaie din aluat si o tai in 16 patrate.
Pui cate o lingurita de gent pe fiecare, impaturesti si le dai forma rotunda.
Asezi bulgarasii in tava unsa, until langa altul. Ii ungi cu unt topit si coci in cuptorul incins circa 40-45 de minute. Ii presari cu zahar pudra si ii servesti. In loc de gem, se pot umple cu jumatati de prune.
Prajitura cu gem de prune, vanilie si scortisoara
Pofta buna!