Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta
PrinteazaO reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din: faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie, pesmet, si gem de fructe de padure
pentru aluat:
- 300 g faina
- 250 margarina
- 100 g zahar
- un pachet praf de copt
- 2-3 linguri apa minerala
- zeama de la o lamaie
pentru crema:
- 2 linguri pesmet
- 50 g margarina topita
- 2 linguri gris
- un plic de zahar vanilat
- 300 g gem de fructe de padure
pentru aluatul nisipos:
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 150 g margarina
- un pachet zahar vanilat
Mod de preparare:
In făina cernută cu praful de copt stins în zeama de lămâie, se pune margarina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. Pentru cremă, se pune apa să fiarbă şi se amestecă cu grişul, până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit grişul, se amestecă cu zahărul, vanilia, gemul şi pesmetul. Se scoate coca, se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se aşază pe tavă şi se întinde crema uniform.
Se bagă la cuptorul bine încins şi, cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Se mai lasă puţin în cuptor şi se serveşte ornată cu fructe confiate sau din dulceaţă şi cu frunze de mentă.