Prajitura cu gem si ciocolata alba
PrinteazaPrajitura cu gem si ciocolata alba din: făină, ciocolată albă, bicarbonat, praf de copt, sare, apa, unt, zahar, oua, lapte batut, gem, dupa gust, fructe de sezon, frişcă lichidă.
Ingrediente pentru blat:
- 175 g ciocolată albă
- 310 g făină
- o linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- 125 ml apă
- 225 g unt
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- 250 ml lapte bătut
Ingrediente pentru umplutură:
- gem, după gust
- 150 g ciocolată albă
- 150 g frişcă lichidă
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Se amestecă făina, bicarbonatul, praful de copt si sarea si se lasă deoparte. Cele 175 g ciocolată albă se pun într-o crăticioară cu apa caldă si se pun pe foc. Se amestecă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Se amestecă untul cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă în care se adaugă ouăle si se amestecă după fiecare ou. Se pune făina alternativ cu laptele bătut, se amestecă si apoi se pune ciocolata topită.
Se toarnă aluatul în tavă si se coace 35 de minute, după care se lasă să se răcească în totalitate. Se taie blatul si se asază alternativ cu gemul $i ciocolata albă topită si amestecată cu frişca lichîSâ. Se decorează cu restul de ciocolată albă rămasă si fructe de sezon.
Prajitura cu gem si ciocolata alba
Pofta buna!