Prajitura cu gem si cocos

Printeaza

Prajitura cu gem si cocos din: foi de napolitana, oua, faina, zahar, lapte, nuca de cocos, gem de caise, smochine, sare.

Ingrediente:Prajitura cu gem si cocos

  • 4 foi de napolitană
  • 6 ouă
  • 180 g făină
  • 150 g zahăr tos
  • 350 ml lapte
  • un plic cu cremă de vanilie
  • 150 g nucă de cocos
  • un borcan cu gem de caise
  • 200 g smo­chine
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • sare
  • nucă măcinată
  • coajă de portocală

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se mixeaza albusurile cu zaharul tos, un praf de sare si doua pliculete cu zahar vanilat pana cand devine o bezea. Se adauga galbenusurile si făină apoi se amestecă. Compoziţia de blat se toa mă în­tr-o tava tapetată cu hârtie pen­tru copt prăjituri unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se răceşte şi se taie în trei foi.

Crema se prepară conform ins­trucţiunilor de pe plic, adăiugând însă toată cantitatea de lapte. Se adaugă nuca de cocos, smochinele tocate, esenţa de rom şi se ameste­că până rezultă o cremă mai groasă. Se unge prima foaie de napolitană cu gem, se pune o foaie din blat şi cremă. Se alternează astfel foile şi umpluturile până la terminarea lor. Ultima foaie tre­buie să fie de napolitană.

Se acoperă cu un tocător şi se presează cu o greutate ca să ia o formă dreaptă. Se dă la rece pen­tru 30 de minute, apoi se serveşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.