Prajitura cu gem si cocos
PrinteazaPrajitura cu gem si cocos din: foi de napolitana, oua, faina, zahar, lapte, nuca de cocos, gem de caise, smochine, sare.
- 4 foi de napolitană
- 6 ouă
- 180 g făină
- 150 g zahăr tos
- 350 ml lapte
- un plic cu cremă de vanilie
- 150 g nucă de cocos
- un borcan cu gem de caise
- 200 g smochine
- zahăr vanilinat
- esenţă de rom
- sare
- nucă măcinată
- coajă de portocală
Mod de preparare:
Intr-un vas se mixeaza albusurile cu zaharul tos, un praf de sare si doua pliculete cu zahar vanilat pana cand devine o bezea. Se adauga galbenusurile si făină apoi se amestecă. Compoziţia de blat se toa mă într-o tava tapetată cu hârtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se răceşte şi se taie în trei foi.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, adăiugând însă toată cantitatea de lapte. Se adaugă nuca de cocos, smochinele tocate, esenţa de rom şi se amestecă până rezultă o cremă mai groasă. Se unge prima foaie de napolitană cu gem, se pune o foaie din blat şi cremă. Se alternează astfel foile şi umpluturile până la terminarea lor. Ultima foaie trebuie să fie de napolitană.
Se acoperă cu un tocător şi se presează cu o greutate ca să ia o formă dreaptă. Se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se serveşte.
Poftă bună!