Prajitura cu gem si foi din cartofi

Printeaza

Prajitura cu gem si foi din cartofi din: faina, cartofi, margarina zahar, praf de copt, cacao, gem acrisor.
Prajitura cu gem si foi din cartofi

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 2 cartofi
  • 250 g margarină
  • 250 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 lin­gură cacao
  • 1 borcan gem acrişor

 

Ingrediente glazură:

  • 2 linguri apă
  • 1 lingură cacao
  • 120 g zahăr
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi. Adaugi în piureul obţinut făina, margarina frecată spumă cu zahărul şi praful de copt. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în trei.

Amesteci o parte de aluat cu cacaua până se încorporează toată, într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină întinzi apoi o foaie dintr-o parte de aluat simplu, o ungi cu gem, pui foaia de cacao, o ungi şi pe aceasta cu gem şi la sfârşit întinzi a doua foaie din aluatul simplu rămas.

Dai prăjitura la cuptor pentru 25-30 de minute. în acest timp, pregăteşti glazura: amesteci apa cu zahărul şi cacaua, le fierbi pe foc mic 5 minute, adaugi uleiul şi mai dai într-un clocot, două.

Torni glazura fierbinte peste prăjitura coap­tă, o lasi să se întărească bine si o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.