Prajitura cu gem si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune.
- 250 g faina
- 160 g zahăr pudra
- 100 g unt
- un ou
- 1/2 linguriţă zahăr vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- o lingurita praf de copt
- un praf sare
- un borcan de 340 g gem de capsune
Mod de preparare:
Se topesc 35 g unt si se amestecă apoi cu 55 g făină, 60 g zahăr pudră si scorţisoara. Se amestecă bine si se dă la rece. Restul untului se amestecă cu oul si restul de zahăr. Se adaugă făina, praful de copt, sarea si vanilia.
Se amestecă si se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt. Se pune gemul si apoi fie se presară amestecul de la punctul 1, fie se trece prin răzătoare.
Se coace 40 de minute.
Pofta buna!