Hribi – Beneficii pentru sanatate si retete. Hribii (Boletus edulis) sunt ciuperci comestibile foarte apreciate, cunoscute și sub denumirile de ciuperci porcini, bureți sau gălbiori. Aceste ciuperci se găsesc în păduri de conifere și de foioase din emisfera nordică și au o valoare culinară ridicată datorită gustului lor savuros și texturii plăcute. Există mai multe […]
Prajitura cu gem si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 160 g zahăr pudra
- 100 g unt
- un ou
- 1/2 linguriţă zahăr vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- o lingurita praf de copt
- un praf sare
- un borcan de 340 g gem de capsune
Mod de preparare:
Prajitura cu gem si scortisoara: topesc 35 g unt si se amestecă apoi cu 55 g făină, 60 g zahăr pudră si scorţisoara. amestecă bine si se dă la rece.
Restul untului se amestecă cu oul si restul de zahăr. adaugă făina, praful de copt, sarea si vanilia.
amestecă si se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt. pune gemul si apoi fie se presară amestecul de la punctul 1, fie se trece prin răzătoare.
coace 40 de minute.
Pofta buna!
Supă de vită cu tăiței de casă
Supă de vită cu tăiței de casă din: coaste de vita, morcovi, ceapa uscata, radacini de patrunjel, pastarnac, ulie, telina, sare, piper, oua, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum […]