Prajitura cu ghimbir la pahar
PrinteazaPrajitura cu ghimbir la pahar din: morcovi, zahar, oua, faina, scortisoara, ghimbir, nucsoara, smantana, frisca.
- 100 g morcovi
- 10 linguri zahăr
- 2 ouă
- 4 linguri cu vârf de făină
- scorţişoară
- ghimbir
- nucşoară
- o lingură smântână de gătit
- 150 ml frişcă lichidă
- nuci caramelizate mărunţite
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se fierb şi apoi se mixează pentru a obţine 100 g de piure. In acest piure se adaugă făina, ouăle, aromele, smântână şi se amestecă foarte bine.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu unt şi se coace 15 minute.
Pentru servit, se bate frişca rece şi apoi se aşază în cupe sau pahare în straturi cu prăjitura de morcovi. Se aduce la masă cu nuci caramelizate mărunţite deasupra.
Pofta buna!