Prajitura cu glazura de caramel
PrinteazaO reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure.
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 3 linguri nuci măcinate
Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză proaspătă de vaci (bine scursă)
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 3 pere
Ingrediente glazura caramel:
- 3 linguri miere de albine
- 2 linguri apă
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 30 g unt
- 10 alune de pădure
Mod de preparare:
Se freaca gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, făina şi nucile măcinate. Se amestecă uşor până se încorporează, apoi se toarnă într-o formă dreptunghiulară, în strat subţire. Se lasă să se odihnească 10 minute.
Se prepară umplutura, amestecând brânza cu 3 linguri de zahăr pudră, coaja rasă de lămâie. Perele curăţate de coajă şi de seminţe se taie cuburi şi se fierb în apă cu zahăr, timp de 10 minute. După ce se răcesc, se mixează şi se amestecă cu brânza. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr pudră şi se amestecă.
Se toarnă peste blat, se nivelează şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. Pentru glazură se fierbe apa cu mierea de albine, amestecând până se caramelizează. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi, după ce se mai răceşte puţin, se adaugă untul şi se toarnă caldă peste prăjitură.Prăjitura se taie după ce s-a răcit, cu un cuţit trecut prin apă fierbint.
Pofta buna!