Prajitura cu glazura de caramel

Printeaza

O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure.Prajitura cu glazura de caramel

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri nuci măcinate

Ingrediente umplutură:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci (bine scursă)
  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 3 pere

Ingrediente glazura caramel:

  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri apă
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 30 g unt
  • 10 alune de pădure

Mod de preparare:

Se freaca gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă al­buşurile bătute spumă tare, făina şi nucile măcinate. Se amestecă uşor până se încor­porează, apoi se toarnă în­tr-o formă dreptunghiulară, în strat subţire. Se lasă să se odihnească 10 minute.

Se prepară umplutu­ra, amestecând brânza cu 3 linguri de zahăr pudră, coa­ja rasă de lămâie. Perele cură­ţate de coajă şi de seminţe se taie cuburi şi se fierb în apă cu zahăr, timp de 10 minu­te. După ce se răcesc, se mi­xează şi se amestecă cu brân­za. Se adaugă albuşurile bătu­te spumă tare cu restul de za­hăr pudră şi se amestecă.

Se toarnă peste blat, se nivelează şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. Pentru glazură se fierbe apa cu mierea de albine, amestecând până se caramelizează. Se ia de pe foc, se adau­gă esenţa de vanilie şi, după ce se mai răceşte puţin, se adaugă untul şi se toarnă cal­dă peste prăjitură.Prăjitura se taie după ce s-a răcit, cu un cuţit tre­cut prin apă fierbint.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.