Prajitura cu glazura de lamaie
PrinteazaPrajitura cu glazura de lamaie din: unt, zahar, faina, lamaie, oua, seminte de mac, iaurt, zahar pudra.
- 175g de unt, moale, plus extra pentru uns tava
- 175g de zahăr
- 200g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
- coaja rasă de la 4 lămâi
- 3 ouă
- 2 linguri seminţe de mac
- 125g de iaurt
Ingrediente pentru glazura:
- 200g de zahăr pudră
- zeama de la 4 lămâi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt şi tapetează fundul unei tăvi adânci şi pătrate, cu latura de 20cm.
Intr-un bol, bate untul cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugă celelalte ingrediente şi amestecă bine. Transferă compoziţia în tavă şi netezeşte-o. Coace-o 40-45 de minute. Lasă prăjitura să se răcească în tavă 10 minute, apoi scoate-o, dezlipeşte hârtia de copt şi lasă desertul să se răcească de tot pe un grătar pentru prăjituri.
Trece zahărul pudră prin sită într-un bol. Adaugă zeama de lămâie pentru a obţine o glazură fluidă. Toarn-o peste prăjitură şi las-o să se stabilizeze.
Prajitura cu glazura de lamaie
Pofta buna!