Prajitura cu gris, miere si fistic
PrinteazaPrajitura cu gris, miere si fistic din: griş foarte fin, oua, zahar, suc de portocale, ulei, făină de migdale, praf de copt, zahăr vanilinat, coaja rasă de portocala, esenţă de migdale, fistic, miere, apa, apă de flori de portocal.
Ingrediente:
- 150 g griş foarte fin
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 180 ml suc de portocale
- 200 ml ulei
- 150 g făină de migdale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- coaja rasă a unei portocale
- 2 picături esenţă de migdale
- 100 g fistic
Pentru sirop:
- 2 linguri miere
- 50 ml apă
- 2 linguri apă de flori de portocal
Mod de preparare:
Ouăle cu zahărul se mixează la viteză mare, până ce se obţine un amestec alb şi gros. Se adaugă sucul strecurat de portocale, uleiul şi esenţa de migdale şi se continuă amestecarea.
Se adaugă grisul si restul ingredientelor si se adună cu lingura de pe margini pentru ca toate să se mixeze uniform. Se mărunţeşte fisticul.
Intr-o formă de cuptor unsă cu unt se pune un strat de aluat cu gris, apoi se repartizează fisticul şi se pune a doua parte a aluatului cu gris.
Se dă la cuptor 5 minute la foc mare, apoi 25 de minute la foc mediu. Intre timp, se face siropul prin amestecarea pe foc a apei si a mierii si adăugarea ulterioară a apei de flori de portocal.
Când prăjitura s-a copt, se toarnă imediat siropul si apoi se lasă 10 minute să se umfle grisul. Se taie si se aduce la masa.
Prajitura cu gris, miere si fistic
Pofta buna!