Prajitura cu iaurt si caise
PrinteazaPrajitura cu iaurt si caise din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, iaurt cu caise, iaurt grecesc, frisca, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, compot de caise, frisca.
pentru blat:
- 6 oua
- 8 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 fiola esenta de vanilie
pentru crema si decor:
- cate 400 g iaurt cu caise si iaurt grecesc
- 350 ml frisca
- 20 g gelatina
- 250 g zahar pudra
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 800 g compot de caise decojite
- 150 ml frisca
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu 5 linguri de zahăr. Mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Amesteci cele două compoziţii cu mişcări delicate, circulare, pe verticală. Incorporezi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Torni compoziţia într-o tavă pentru tort, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 1/2 oră la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Hidratezi gelatina în 100 ml zeamă de compot. Păstrezi câteva caise pentru decor, iar restul le tai în cubuleţe şi le amesteci cu iaurturile, esenţa şi gelatina călduţă, topită la bain-marie. Baţi 350 ml frişcă spumă cu zahărul pudră.
Tai blatul rece în 2 foi orizontale. Reaşezi primul blat în formă, îl însiropezi, întinzi crema, pui al doilea blat şi îl stropeşti cu sirop. Răceşti prăjitura 4 ore. Decorezi cu frişcă şi caise.
Prajitura cu iaurt si caise
Pofta buna!