Prajitura cu iaurt si fructe de padure
PrinteazaPrajitura cu iaurt si fructe de padure din: oua, zahar, faina, unt, iaurt, frisca, fructe.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 125 g zahăr tos
- 125 g făină de migdale
- 45 g făină de grâu
- 25 g unt
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 500 g iaurt bine scurs
- 300 ml friscă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 2 foi gelatină
Mod de preparare:
In bolul unui mixer se pun ouăle, zahărul, sarea şi făina de migdale şi se mixează până ce şi-au dublat volumul. Apoi se cerne făina de grâu şi se adaugă, iar la final, se toarnă untul topit şi răcit.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se nivelează şi se coace 12 minute. Se lasă la răcit în tavă şi apoi se scoate.
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Frişca lichidă se bate cu zahărul şi apoi se amestecă cu iaurtul bine scurs şi gelatina hidratată. Blatul se aşază pe o suprafaţă plană, poate fi tava în care s-a copt, se pune amestecul cu iaurt şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.
Se serveşte ornată cu fructe de padure.
Pofta buna!