Prăjitură cu iaurt şi fructe
PrinteazaPrăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf.
- 125 g iaurt natural
- 3 oua
- 200 g zahar
- 350 g faina
- 70 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- 150 g morcov ras fin
- 100 g nuci macinate
ornare:
- 500 g fructe de sezon: capsune, cirese, visine, coacaze etc
- 300 g frisca
- zahar praf
Mod de preparare:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, puneţi gălbenuşurile într-un castron, împreună cu zahărul şi amestecaţi- le până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând, făina, uleiul şi iaurtul, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Puneţi apoi morcovul ras şi nucile, amestecaţi iar. Bateţi albuşurile spumă, cu puţină sare şi când spuma este tare, puneţi-o în compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus de câteva ori. Turnaţi compoziţia obţinută într-o formă de tort rotundă, cu diametrul de 23cm, unsă şi tapetată.
Coaceţi blatul la foc potrivit, lăsaţi-l apoi la răcit şi scoateţi-l din formă. Tăiaţi-l în triunghiuri peste care puneţi fructe de sezon tăiate în cubuleţe şi frişcă.
Prăjitură cu iaurt şi fructe
Pofta buna!