Prajitura cu lamaie si bezea

Printeaza

Prajitura cu lamaie si bezea din: unt, biscuiti, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, oua, coaja de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_lamaie_si_bezea

Pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 300 g biscuiti digestivi

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză vaci
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf vanilat
  • coajă de lămâie rasă
  • 4 gălbenusuri
  • sucul de la 2 lămâi

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Preincălzeşti cuptorul la 180 de grade. Fărâmitezi într-un blender biscuitii şi amesteci cu untul moale.

Combini, într-un vas, albuşurile cu zahărul pentru bezea, apoi pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul, il dai deoparţe şi baţi până obţii o spumă tare.

Aluatul intinzi pe o tavă tapetată. Il coci numai 20 de minute. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu restul ingredientelor si întinzi peste blat umplutura.

Intinzi bezeaua peste crema de brânză de vaci, introduci din nou tava la cuptor şi o ţii până când se rumeneşte bezeaua.

Prajitura cu lamaie si bezea

Prajitura_cu_lamaie_si_bezea

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.