Prajitura cu lamaie si bezea
PrinteazaPrajitura cu lamaie si bezea din: unt, biscuiti, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, oua, coaja de lamaie.
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 300 g biscuiti digestivi
Pentru umplutură:
- 400 g brânză vaci
- 3 linguri zahăr
- 1 praf vanilat
- coajă de lămâie rasă
- 4 gălbenusuri
- sucul de la 2 lămâi
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Preincălzeşti cuptorul la 180 de grade. Fărâmitezi într-un blender biscuitii şi amesteci cu untul moale.
Combini, într-un vas, albuşurile cu zahărul pentru bezea, apoi pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul, il dai deoparţe şi baţi până obţii o spumă tare.
Aluatul intinzi pe o tavă tapetată. Il coci numai 20 de minute. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu restul ingredientelor si întinzi peste blat umplutura.
Intinzi bezeaua peste crema de brânză de vaci, introduci din nou tava la cuptor şi o ţii până când se rumeneşte bezeaua.
Prajitura cu lamaie si bezea
Pofta buna!