Prajitura cu lamaie si gem de capsuni

Printeaza

Prajitura cu lamaie si gem de capsuni din: smantana, zahar, oua, unt, faina, lamai, praf de copt, gem.

Ingrediente:Prajitura cu lamaie si gem de capsuni

  • 250 g smântână
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt moale
  • 3 ouă
  • 480 g făină
  • 2 lămâi
  • 2 linguriţe rase praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g gem de căpşuni

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara blatul, amesteci smântână cu praful de copt şi laşi amestecul deoparte. Separat, baţi untul cu zahărul până obţii o cremă pufoasă. Pui ouăle pe rând şi continui să mixezi.

Adaugi zeama şi coaja de la cele doua lămâi, smântână amestecată cu praful de copt, făina şi sarea. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele.

Aluatul obţinut îl torni în 5 forme de minichecuri pe care le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 45 de minute, până cand blaturile trec testul scobitorii.

Intre timp, pregăteşti glazura. Peste zeama de lămâie torni treptat zahărul pudră şi amesteci continuu până obţii o pastă albă, cremoasă.

Tai în 3 părţi egale blaturile de minichecuri şi ungi fiecare bucată de blat cu gem de căpşuni, apoi le îmbraci pe fiecare în glazura de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.