Prajitura cu lamaie si portocala
PrinteazaPrajitura cu lamaie si portocala din: unt, zahar, faina, suc de lamaie, oua.
- 200 gr unt
- 70 gr zahar
- 240 gr faina
- 3 lingurite coaja portocala
Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untul la temperatura camerei, si framantam cu mana pana rezulta o bila omogena si compacta.
Intindem aluatul obtinut direct cu mana in tava pe hartia de copt si o intepam cu furculita. Se poate uda hartia de copt pentru a se inmuia si sa se muleze mai bine pe tava.
Dam la cuptorul incins pentru 15 minute cand se coloreaza usor pe margini e gata.
Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul.Adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute.
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema o mai dam pentru 15-20 minute la cuptor.
O lasam sa se raceasca complet dupa care o taiem si o pudram.
Pofta buna!