Prajitura cu lamaie si portocala

Printeaza

Prajitura cu lamaie si portocala din: unt, zahar, faina, suc de lamaie, oua.

Ingrediente blat:Prajitura cu lamaie si portocala

  • 200 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 3 lingurite coaja portocala

 

Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.

 

 

 

Mod de preparare:

Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untul la temperatura camerei, si framantam cu mana pana rezulta o bila omogena si compacta.

Intindem aluatul obtinut direct cu mana in tava pe hartia de copt si o intepam cu furculita. Se poate uda hartia de copt pentru a se inmuia si sa se muleze mai bine pe tava.

Dam la cuptorul incins pentru 15 minute cand se coloreaza usor pe margini e gata.

Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul.Adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute.

Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema o mai dam pentru 15-20 minute la cuptor.

O lasam sa se raceasca complet dupa care o taiem si o pudram.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.