Prajitura cu lamaie

Printeaza

Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, zahar vanilat, lamaie, sare, mascarppone, frisca.

Ingrediente pandispan:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 8 linguri unt topit
  • 7 linguri făină albă
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • un praf de sare

Ingrediente cremă:

  • 200 g brânză mascarpone
  • 200 ml frişca naturală
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 4 gălbenuşuri
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • un pliculeţ de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se pune zahărul pudră în ploaie, se adaugă gălbenuşurile şi se toarnă untul topit şi răcit, puţin câte puţin, amestecându-se încet.

Se pun vanilia şi coaja de lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina amestecându-se încet să nu se lase. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şii se bagă forma în cuptor.

Separat, într-un bol, se pun gălbenuşurile şi se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie, vanilia şi crema de brânză mascarpone. Se acreşte cu zeama de lămâie după gust şi se lasă câteva minu­te la rece. într-un bol, se pune frişca şi se bate cu 2-3 linguri de zahăr. Frişca se amestecă cu crema de brânză şi cu fisticul tă iat mărunt.

După ce s-a copt pandişpanul, se lasă să se răcească, se taie şi se însiropează cu siropul de lămâie rece. Se pune un strat de cremă de brânză, se acoperă cu celălalt blat şi se ornează cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă. Se serveşte după câteva ore.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu lamaie si mascarpone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.