Prajitura cu lava de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu lava de ciocolata

Prajitura cu lava de ciocolataCând un oaspete taie o bucată din această prăjitură de ciocolată, preparată fără făină ciocolata se scurge din interior ca lava topită. Nucleul lichid al desertului poate fi făcut dintr-( bilă de ganache (trufă de ciocolată), aşezată în mijlocul aluatului de prăjitură, care se va topi pe măsură ce prăjitura se coace.

Desertul poate fi preparat de asemenea dintr-un amestec de unt topit şi ciocolată, în care se adaugă amestecând cu telul ouă (albuşurile pot fi separate de gălbenuşuri) şi zahăr, obţinând o pastă groasă, care se coace doar scurt timp.

Faimosul bucătar-şef newyorkez Jean Georges Vongerichten pretinde că a inventat prăjitura cu ciocolată topită în 1987, din întâmplare, când a scos un chec de ciocolată din cuptor, înainte de a se fi copt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.