Prajitura cu lava de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu lava de ciocolata
Când un oaspete taie o bucată din această prăjitură de ciocolată, preparată fără făină ciocolata se scurge din interior ca lava topită. Nucleul lichid al desertului poate fi făcut dintr-( bilă de ganache (trufă de ciocolată), aşezată în mijlocul aluatului de prăjitură, care se va topi pe măsură ce prăjitura se coace.
Desertul poate fi preparat de asemenea dintr-un amestec de unt topit şi ciocolată, în care se adaugă amestecând cu telul ouă (albuşurile pot fi separate de gălbenuşuri) şi zahăr, obţinând o pastă groasă, care se coace doar scurt timp.
Faimosul bucătar-şef newyorkez Jean Georges Vongerichten pretinde că a inventat prăjitura cu ciocolată topită în 1987, din întâmplare, când a scos un chec de ciocolată din cuptor, înainte de a se fi copt.