Prajitura cu lavanda
PrinteazaPrajitura cu lavanda din: mascarpone, frisca, zahar, biscuiti, unt, lavanda.
- 250 g mascarpone
- 250 g frişcă
- o ceaşcă zahăr
- o cană biscuiţi sfărâmaţi
- 60 g unt topit
- 4 linguri flori de lavandă
- un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă bine cu untul topit şi cu 2 linguri de flori de lavandă, până devin o pastă consistentă care se presează pe fundul unei tăvi cu fund detaşabil.
Brânza mascarpone se amestecă bine cu frişca, cu zahărul, zahărul vanilat şi restul de flori de lavandă. Crema se aşază peste stratul de biscuiţi.
Prăjitura se pune la frigider câteva ore şi se serveşte porţionată şi decorată cu flori de lavandă.
Pofta buna!