Prajitura cu limete

Printeaza

O retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina, praf de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se serveste cu sos de limete sau sos de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu limete

  • 180 g zahăr tos
  • 180 ml ulei
  • 3 ouă
  • 3 morcovi
  • 4 piersici
  • două limete
  • 180 g făină
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vîrf de cuţit de pudră de cuişoare
  • sare
  • sos de ciocolată
  • sos de limete

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se mixează ouăle cu zahărul tos şi uleiul pînă cînd devin ca o cremă. Se adaugă coaja rasă şi sucul de la limete, praful de copt şi un praf de sare.

Se presară pudra de scorţişoară, pudra de cuişoare şi făina cernută. Se mixează, se adaugă mor­covii curaţaţi de coajă şi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici, piersicile curăţate de sîmburi şi tăiate cubuleţe.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hîrtie de copt unsă cu ulei, se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace 40-45 de minute la foc potrivit, încercînd dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Se lasă să se răcească cinci minute în tavă, apoi se scoate şi se ţine pe un grătar de bucătărie. Se serveşte fierbinte sau rece, cu sos de ciocolată sau sos de limete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.