Prajitura cu mac in 2 foi
PrinteazaPrajitura cu mac in 2 foi
- 200 g făină
- 150 g margarină
- 1 gălbenuş
- 4 linguri apă rece
Mod de preparare:
Din toate ingredientele faci un aluat pe care-l păstrezi o oră la frigider.
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 350 g zahăr
- 1 pahar apă (200 ml)
- 400 g mac măcinat
- 3 ouă
- 50 g unt
Mod de preparare:
Faci un sirop din zahăr şi apă (pe foc), adaugi macul şi amesteci până devine o pastă omogenă, lei de pe foc, amesteci încontinuu cu untul până se răceşte, apoi adaugi 3 gălbenuşuri, albuşul bătut spumă, 1 linguriţă esenţă de rom şi stafide care au fost ţinute în rom 2 ore.
Din aluat faci 2 foi. Pui în tava mică de la cuptor, unsă cu ulei, o foaie.
O ţii ia cuptor până se coace pe jumătate, apoi pui umplutura şi aşezi a doua foaie pe care o înţepi cu o furculiţă. O dai la cuptor 20-30 de minute, la foc potrivit.
Când se răceşte o poţi orna cu glazură de ciocolată.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- foi cu mac