Prajitura cu mac si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu mac si branza de vaci din: faina, zahar, sare, unt, galbenusuri, mac lapte, zahar, zahar vanilat, frisca, coaja de lamaie, gris, ou, albus, brnaza de vaci, iaurt, amidon, lamaie.
Blat:
- 180 g făină
- 60 g zahăr
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
Cremă:
- 100 g mac
- 180 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 lingură griş
- 4-5 linguri frişcă
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie
- circa 40 g zahăr
- 1 ou
- 1 abuş
- 100 g zahăr pudră
- 350 g brânză de vaci
- 150 g iaurt
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu zahărul şi sarea. Adăugaţi untul şi gălbenuşurile şi frământaţi un aluat. Infăşuraţi-l în folie şi lăsaţi-l cca. 1 oră la rece. Intindeţi-l pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi tapetaţi cu el o formă de sufleu (0, 26 cm).
Fierbeţi 180 ml lapte cu 1 lingură zahăr şi 2 plicuri zahăr vanilinat, daţi în clocot. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi o lingură de griş, macul, reaşezaţi-l pe foc, lăsaţi-l să fiarbă încet. Când se îngroaşă, luaţi-l de pe foc.
Când se răceşte, amestecaţi-l cu frişca şi coaja de lămâie, îndulciţi-l cu zahăr dacă e cazul şi întindeţi-l pe blat. Incingeţi cuptorul la 175°C. 4 Separaţi oul. Bateţi ambele albuşuri şi încorporaţi zahărul pudră. Amestecaţi brânza cu iaurtul, gălbenuşul, succul de lămâie şi amidonul. Incorporaţi spuma de ou, întindeţi-o peste mac şi coaceţi prăjitura 45 de minute.
Poftă bună!