Prajitura cu mac si curmale
PrinteazaO reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere.
- 500 g curmale uscate
- 200 g caise uscate
- 200 g nuci pisate
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 2 banane
- 160 g mac
- 100 g unt
- 50 g miere
Mod de preparare:
Treceţi prin maşina de tocat curmalele fără sâmburi şi caisele. Puneţi-le într-un castron şi stoarceţi deasupra lămâia şi portocala, după ce aţi ras mai întâi coaja. Amestecaţi bine ingredientele, adăugând nucile.
Trebuie să obţineţi o compoziţie mai tare din care să întindeţi 2 foi egale. Dacă este prea moale, puteţi adăuga mai multe nuci măcinate. Pentru cremă, amestecaţi bananele curăţate de coajă cu macul dat prin maşina de tocat, cu untul şi mierea. Omogenizaţi bine amestecul.
Puneţi o foaie de curmale pe o tavă, deasupra întindeţi un strat uniform de cremă şi deasupra puneţi altă foaie, pe care presaţi-o puţin pentru a se aşeza bine peste cremă.
Presăraţi cu zahăr praf şi puneţi prăjitura la frigider pentru 2 ore cel puţin. Tăiaţi-o numai înainte de servire.
Prajitura cu mac si curmale
Pofta buna!
prajitura cu mac si curmale, mi se pare foarte exotic