Prajitura cu mac si glazura de lamaie
PrinteazaPrajitura cu mac si glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, mac, lapte.
- 5 albuşuri
- câte 5 linguri zahăr şi făină
- zeama de la 0 lămâie
- coajă de lămâie
- 1 linguriţă mac
- 100 g lapte condensat îndulcit
- coajă de lămâie esenţă de lămâie
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie şi macul. La final se încorporează făina amestecând cu o spatulă.
Compoziţia obţinută se pune în forme de silicon şi se coc la 180°C, timp de 30 min.
Glazură: într-o cratiţă se pune la foc mic laptele condensat, coaja de lămâie, esenţa de lămâie şi zeama şi se lasă să fiarbă până se leagă uşor.
Prăjiturile scoase din formă şi răcite se glazurează şi se decorează cu floricele.
Pofta buna!