Prăjitură cu mac şi portocale
PrinteazaPrăjitură cu mac şi portocale din: unt, zahar, oua, gem de portocale, migdale, suc de portocale, coaja de portocale, seminte de mac, faina, praf de copt, crema de branza, zahar pudra si suc de lamaie.
- 185 g unt
- 160 g zahar
- 3 oua
- 80 g gem de portocale
- 75 g migdale macinate
- 110 g suc de portocale
- 3 lingurite cu coaja rasa de portocala
- 40 g seminte de mac
- 185 faina
- 1 lingurita rasa cu praf de copt
- 3 linguri cu crema de branza
- 3 linguri cu zahar pudra
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Unge cu grăsime două forme cu pereţi detaşabili şi tapetează-le cu hârtie de copt. Freacă untul cu zahărul până ce devine cremos. încorporează ouăle.
Combină gemul cu migdalele, sucul şi coaja de portocală. încorporează-le în crema de unt. Amestecă făina cernută cu praful de copt şi macul şi adaugă-le în compoziţie.
Toarnă în forme şi coace-leîn cuptorul preîncălzit 30-40 de minute. Intre timp, amestecă brânza cu zahărul pudră şi suc de lămâie după gust.
Imediat după ce scoţi tăvile din cuptor, unge prăjiturile cu glazura omogenizată.
Prăjitură cu mac şi portocale
Pofta buna!