Prajitura cu mac si prune
PrinteazaPrajitura cu mac si prune din: prune, mac, unt, lapte, faina, zahar, rom.
- 1 kg prune
- 100 g seminţe de mac
- 100 g unt
- 300 ml lapte
- 150 g făină
- 100 g zahăr brun
- 3 albuşuri
- 1 linguriţă esenţă de rom
- un praf de sare
- fistic
Mod de preparare:
Se amestecă laptele cu zahărul până la dizolvare. Se adaugă untul topit şi răcit, seminţele de mac, esenţa de rom şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Se încorporează făina treptat şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune amestecul obţinut şi se nivelează.
Prunele curăţate de sâmburi şi desfăcute în două se aşază pe toată suprafaţa tăvii şi se presară deasupra zahăr brun. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace 40-50 de minute.
Se lasă la răcit prăjitura, se decorează cu fistic, apoi se porţionează.
Pofta buna!