Prajitura cu mac si prune

Printeaza

Prajitura cu mac si prune din: prune, mac, unt, lapte, faina, zahar, rom.

Ingrediente:Prajitura cu mac si prune

  • 1 kg prune
  • 100 g seminţe de mac
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 150 g făină
  • 100 g zahăr brun
  • 3 albuşuri
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • un praf de sare
  • fistic

 

Mod de preparare:

Se amestecă laptele cu zahărul până la dizolvare. Se adaugă untul topit şi răcit, seminţele de mac, esenţa de rom şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Se încorporează făina treptat şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune amestecul obţinut şi se nivelează.

Prunele curăţate de sâmburi şi desfăcute în două se aşază pe toată suprafaţa tăvii şi se presară deasupra zahăr brun. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace 40-50 de minute.

Se lasă la răcit prăjitura, se decorează cu fistic, apoi se porţionează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.