Prăjitură cu mac
PrinteazaPrăjitură cu mac
- 550 g făină
- 130 g unt
- 150 g zahăr tos
- 3 ouă
- 200 ml lapte bătut
- 4 portocale
- 50 g seminţe de mac
- două linguri de miere
- praf de copt
- zahăr vanilinat
- sare
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- unt
- gem de coacăze roşii
- frişca
Preparare:
lntr-un vas se pun untul şi zahărul tos, se mixează până când devin ca o cremă, adăugând ouăle pe rând şi mixând bine după fiecare.
Se adaugă un vârf de linguriţă de sare, laptele bătut, un pliculeţ cu praf de copt, seminţele de mac şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se presară scorţişoara, coaja rasă de portocală şi se mixează.
Peste compoziţie se cerne făina, se amestecă bine şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se introduce tava în cuptor şi se coace 30-45 de minute, se scoate şi se lasă la răcit.
Intr-un ibric se pun mierea, sucul şi coaja de la portocalele rămase. Se fierb timp de cinci minute, se toarnă peste prăjitura din tavă, se acoperă şi se lasă să se absoarbă siropul.
Când s-a răcit suficient, se introduce la rece şi se lasă minimum 30 de minute, apoi se serveşte.
Pofta buna!