Prăjitură cu magiun de Topoloveni
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra.
- două ouă
- 400 g zahăr tos
- 400 ml ulei de floarea-soarelui
- 600 g făină
- un borcan cu magiun de prune
- 100 g miez de nucă
- coajă rasă de lămâie şi de portocalăi
- ghimbir ras
- praf de copt
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle se mixează îimpreună cu zahărul tos până se obţine o compoziţie ca o cremă albicioasă. Se adaugă treptat uleiul, mixându-se încontinuu. Se presară coaja rasă de lămâie şi portocală, puţin ghimbir ras şi praful de copt. Se mixează încă două minute, se adaugă 500 g de făină şi se frământă.
Se împarte aluatul în două bucăţi, se întinde o parte într-o tavă neunsă, iar deasupra se pune magiun de prune. Se întinde uniform pe tot aluatul şi se presară deasupra miezul de nucă tocat mărunt.
Restul de aluat se frământă cu făina rămasă şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se presară aluatul peste nucă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până se aureşte aluatul. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate şi se taie pătrăţele.
Prăjitură cu magiun de Topoloveni
Pofta buna!