Prajitura cu malai si branza
PrinteazaPrajitura cu malai si branza din: brânză de vacă, oua, malai, faina, smantana, zahar.
- 400 g brânză de vacă
- 4 ouă
- 8 linguri pline cu mălai
- 2 linguri făină
- 4 linguri smântână
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Freci brânza, scursă înainte de zer, până devine ca o pastă, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, mălaiul, zahărul, făina şi smântână. La urmă adaugi albuşurile bătute spumă.
După ce au fost bine amestecate, torni pasta formată într-o tavă bine unsă cu unt.
O dai la cuptor pentru o jumătate de oră. Când este gata, tai alivenciul în pătrate şi îl serveşti cu smântână. Poţi prepara alivenciul numai cu făină, în loc de mălai, însă, în acest caz ai nevoie de 6 linguri cu făină.
Pofta buna!