Prajitura cu malai si nuca
PrinteazaPrajitura cu malai si nuca din: oua, zahar, faina, malai, ulei, lapte, zahar vanilat, stafide, nuca, esenta de rom.
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 300 g făină albă
- 400 g mălai
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 g stafide
- 100 g nucă măcinată
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Freci zahărul cu ouăle, adaugi făina şi mălaiul, uleiul şi laptele, romul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi amesteci bine. Trebuie să obţii un amestec curgător. Dacă este tare, mai adaugi lapte. Poţi adăuga şi zahăr, dacă doreşti să fie mai dulce.
Pui compoziţia în tavă, presari stafidele şi nuca şi dai prăjitura la cuptor. Prăjitura trebuie să aibă consistenţa unei mămăligi. Verifici cu o scobitoare dacă este gata.
Dacă doreşti o prăjitură crocantă, o mai laşi puţin la cuptor.
Prajitura cu malai si nuca
Pofta buna!