Prajitura cu malai si unt
PrinteazaPrajitura cu malai si unt din: malai, faina, lapte, zahar, praf de copt, unt, ulei.
- 1 cană cu mălai (300 g)
- 1 cană cu făină (200 g)
- 1 cană cu lapte nefiert (250 ml)
- 1 cană cu apă (250 ml)
- 1 pahar mic cu zahăr tos (150g)
- 1 praf de copt
- 1 ou
- 2 linguri cu unt (40 g)
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 cană cu ulei (250 ml)
- 2 linguri cu zahăr vanilinat (40 g)
Mod de preparare:
Punem apa să fiarbă într-un vas emailat cu pereţi înalţi, punem mălaiul în ploaie când apa a ajuns aproape de temperatura de fierbere şi amestecăm cu lingura de lemn timp de 5 minute. Urmărim să nu rămână cocoloaşe.
Adăugăm sarea, zahărul şi untul, amestecăm bine, punem faina în ploaie şi lăsăm încă 2 min pe foc mic. Tragem vasul de pe foc şi-l aşezăm pe masă ca să lucrăm uşor.
Adăugăm laptele turnând încet (folosim laptele la temperatura camerei), învârtim uşor cu lingura, adăugăm apoi praful de copt şi oul. Obţinem un aluat moale.
Incălzim pe foc uleiul până se înfierbântă, punem aluat luat cu lingura în vasul cu ulei şi lăsăm gogoşile să se rumenească la foc potrivit.
Scoatem gogoşile pe şerveţele, pe un platou întins, ca să piardă din grăsime. Le trecem apoi pe un platou curat şi le pudrăm cu zahăr vanilinat.
Sunt bune calde sau călduţe.
Pofta buna!