Prajitura cu malai
PrinteazaPrajitura cu malai din: malai, lapte, ulei, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, sare, bircarbonat.
- 2 ceşti mălai
- 3 ceşti lapte
- 5 linguri ulei
- 3 linguri zahăr
- 100 g brânză de vaci
- 2 plicuri zahăr vanilat
- sare
- 1 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Coci prăjitura în primele 5 minute la foc mare, apoi dai focul mic pentru o oră. După ce prăjitura s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi o tai bucăţi.
Amesteci apoi brânza de vaci cu zahărul vanilat şi decorezi cu crema obţinută bucăţile de prăjitură. Prăjitura e mai bună cât e călduţă
Pofta buna!