Prajitura cu mango si iaurt
PrinteazaPrajitura cu mango si iaurt din: faina, zahar, unt, frisca, lapte, praf de copt, iaurt, gelatina, mango.
Pentru blat:
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 50 g unt nesărat
- 200 ml friscă lichidă
- 100 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- un kg iaurt
- 100 g zahăr pudra
- gelatină pentru un kg de produs
- fructe de mango din compot
Pentru servit:
- frisca
- fructe din compot
Mod de preparare:
Pentru blat, se pun într-un vas zahărul, făina si praful de copt.
Untul tăiat cubulete se pune pe foc cu laptele si, după topire, se adaugă frişca. Se amestecă, se pune peste făină si se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15-20 de minute.
După ce se răceşte, se faie în 3 foi egale.
Pentru umplutură, fructele de mango si iaurtul se scurg foarte bine. Separat, se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se amestecă bine cu iaurtul, zahărul si fructele.
Se montează prăjitura, cu crema de iaurt între foile de blat si se lasă până a doua zi la rece. Se serveşte cu friscă bătută şi fructe din compot bine scurse.
Pofta buna!