Prajitura cu martipan si capsune
PrinteazaPrajitura cu martipan si capsune din: oua, zahar, nuca, sare, faina, mascarpone, frisca, capsunie, ciocolata.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g nucă măcinată
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
- 3-4 linguri făină
Pentru cremă:
- 400 g mascarpone
- 250 g frişcă
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 500 g căpşune
- 300 g marţipan de migdale
- ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se acoperă cu folie transparentă. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul în ploaie.
Se cerne făina şi împreună cu nycile se amestecă cu albuşurile. Se omogenizează uşor să nu se lase şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în tuptor la 160°C.
Separat, se prepară crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi seadaygă.ţnascarpone. Se bate frişca şi se amestecă cu crema raâscarpone.
După ce s-a copt foaia, se lasă să se răcească, apoi se taie pe jumătate, pe lăţime. Se toarnă crema, se întinde uniform, se înfig căpşunele în cremă şi se acoperă cu cea de-a doua foaie.
Se lasă la rece 1-2 ore şi apoi se toarnă glazura de marţipan şi se mai lasă la rece. Se ornează cu felii de căpşune şi ciocolată.
Prajitura cu martipan si capsune
Pofta buna!