Prăjitură cu marţipan
PrinteazaPrăjitură cu marţipan
Ingrediente:
- două ouă
- 150 g zahăr tos
- 250 ml apă
- 500 g făină
- o linguriţă de praf de copt
- 6 linguri de cacao
- zahăr vanilat
- 300 g unt
- 300 g zahăr pudră
- esenţă de rom
- sare
- un baton de marţipan
- 150 g caise confiate
- mentă
- ulei
- 200 ml lapte
Preparare:
lntr-un castron se amestecă apa fierbinte cu trei linguri de cacao şi se lasă la răcit. Zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilat, 100 g unt şi sarea se mixează într-un bol.
Se adaugă ouăle, cacaua dizolvată în apă şi praful de copt. Se mixează, se adaugă făina şi se amestecă. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia.
Se coace la foc mediu 30 de minute, încercând cu o scobitoare dacă este gata. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cinci minute, apoi se îndepărtează hârtia. Intr-un bol se pune untul şi cacaua rămasă, zahărul pudră şi esenţa de rom.
Se mixează totul până când devine o cremă pufoasă. Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie blatul în trei foi, se ung cu cremă, se presară caise confiate şi marţipan ras.
Se suprapun foile, se ung cu cremă şi se decorează cu mentă. La cremă se mai poate adăuga şi lapte dulce, adăugând încă două linguri de cacao.
Prăjitură cu marţipan
Pofta buna!
Foarte buna prajitura. O sa mai fac.